BARRANCS

El barranquisme és un esport d'aventura que es practica als canons o barrancs d'un riu actiu o sec. Pot presentar un recorregut molt variat: hi ha terrenys de vegetació, però també trams amb poc cabal i fins i tot secs; el barranquisme consisteix a superar aquests canvis de recorregut caminant, nedant, destrepant i en molts casos rapel·lant. Així mateix, moltes vegades és necessari, convenient, i potser el més oportú, saltar a gorgs d'aigua o esquivar els diversos obstacles naturals que s'hi van trobant. 


La seguretat és a càrrec d'unes instal·lacions a les capçaleres dels ràpels, l'arnès proveït d'uns caps d'ancoratge amb mosquetons, descensor tipus vuit amb mosquetó, així com el casc i la corda; i en el cas de barrancs acuàtics el tratje de neopré per mantenir l'escalfor.


Els barrancs estàn graduats amb tres valors V (caracter vertical), a (característiques aquàtiques) i nº romà (valora el compromis i envergadura) i totes tres es graduen del 1 al 7, sent 1 les més assequibles i 7 les més exigents. (p.e. V2 a4 III)

[V2 a2 I] BARRANC DE LA FONT BORDONERA (+ INFO)

Descens més interessant que el que es podria pensar i això que la major part del seu cabal el desvien per la canalització al poble.

L'aigua brolla gran part de l'any per una surgència a la capçalera, cosa que li aporta un cabal constant tot l'any, però és després de pluges quan té més ambient.

Ideal per iniciar en el descens de barrancs

[V2 A3 i] BARRANC DE forat de boíxols (+ INFO)

Salts, tobogans i ràpels ens esperen en aquesta aventura, on els petits barranquistes i els que no són tan petits podran fer els seus primers passos al món del barranquisme.

[V2 A3 iii] BARRANC DE VIU DE LLEVATA (+ INFO)

Molt divertit amb molts ressalts i tobogans durant tot el recorregut ideal per a iniciació. Passadissos estrets inundats d'aigües argiloses. A tot això ens acompanya un bell paisatge de calcària molt ben excavada on les formes de la roca esculpida per la força de l'aigua no deixen de sorprendre'ns a cada pas.

[V3 A2 ii] BARRANC torrent de la corba (+ INFO)

El torrent/barranc de la Corva o Corba és un barranc que es troba a la vora de Bruguera, a la comarca del Ripollès, a Girona. És molt bonic i té un ràpel excepcional que passa per sota un arc de roca. És el germà petit del Núria i per això menys visitat i conegut. 

[V3 A2 ii] BARRANC DE GLORIETA (+ INFO)

Barranc d'iniciació preciós i aquàtic, amb molts ràpels de varis metres, algun salt petit i el més gran de 7 metres ja a la marmita final. Al principi fins al 2n ràpel es troba molt sec o amb aigua estancada però més endavant l'aigua comença a aparèixer, i ens transmet estar en lloc paradisiac. 

[V3 A2 iIi] BARRANC DE l'infern (+ INFO)

Famós barranc de l'Infern, anomenat així per la seva cova a meitat de barranc. Barranc completíssim amb salts, ràpels i tobogans en un lloc meravellós com és el Congost de Collagats, envoltats de voltors ens endinsarem en un terreny aquàtic i sorprenent, la seva cova amb un ràpel de 20 metres fa del descens un dels més espectaculars que es pugui fer.

[V4 A2 iV] BARRANC SALT DEL GRILL (+ INFO)

Barranc és un descens curt encara que estètic pel seu ràpel final de 42 m. Després seguirem combinant amb el Freser Inferior.