BC FORAT DE BóiXOLS

REsum

Salts, tobogans i ràpels ens esperen en aquesta aventura, on els petits barranquistes i els que no són tan petits podran fer els seus primers passos al món del barranquisme.


Dificultat: V2 A3 I

Equipament: Químics i parabolts

Ràpels: 6 (máx. 12m)

Escapatories: 1

Aprox.: 30 min

Recorregut: 2 a 3h

Retorn: 25 min

Accès 

Al poble de Bóixols, concretament ens dirigirem cap a Isona i concretarem aparcarem a les següents coordenades UTM 31N E 347961 N 4670071 (Google Maps: 42.168024, 1.159353).

Aproximació (30 min)

Des d'aqui creuarem la carretera i entrarem a un corriol que trobarem just davant i agafarem en direcció al poble, primer descendent fins a creuar l'afluent del barranc (on podem prendre referència del cabal). Remuntem direcció al poble (on trobarem una font) i després descendim per el primer carrer a mà esquerra fins trobar un cartell de fusta que ens indica el sender del barranc, on en 10min hi serem.

Recorregut (2 a 3 h)

Senzill descens de ràpels curts i algun salt. Els ràpels no superaran els 5 metres, fins arribar al ràpel més llarg del descens de 12 metres, el qual podrem baixar per l'esquerra superant un passamans instal·lat amb cadenes, o per la dreta si el cabal ho permet, baixant pel mig de la cascada. Un cop superat aquest ràpel accedirem a la part més bonica del descens, uns curts estrets amb bonics jocs de llums. A partir d´aquí només ens quedarà arribar al darrer ràpel sota el pont medieval. Compte si se salta aquest darrer, no saltar cap a l'esquerra.


Instal·lacions:

Retorn (25 min)

Un cop a la poza final pujarem a buscar el pont mitjaval i creuant per sobre seu seguirem el camí, que en lleuger ascens ens portarà fins al vehicle de nou.