Vies Ferrades

Una via ferrada és un itinerari tant vertical com horitzontal (flanqueig) equipat amb divers material: claus, grapes, preses, passamans, cadenes, ponts penjats i tirolines, que permeten arribar amb seguretat a zones de difícil accés per a senderistes o no habituats a l'escalada. La seguretat és a càrrec d'un cable d'acer instal·lat a tota la via i l'arnès proveït d'un dissipador d'energia i mosquetons especials de via ferrada (marcats amb una K) que asseguren en cas de caiguda, així com el casc i els guants.

Les vies ferrades estàn graduades de K1 a K6, sent K1 les més assequibles i K6 les més exigents.

[K2] Via FERRATA ROCA DE LA CREU + CAMÍ EQUIPAT DE SEGURA (+ INFO)

Via ferrada d'iniciació sobre el granòfir de Ribes de Freser d'origen volcànic, que recorre tota l'aresta i podrem pujar a la creu del granòfir, a més compte amb una aproximació i retorn molt assequibles.

Camí equipat a la Vall de Ribes d'iniciació, semblant en alguns trams a una ferrada al tenir grapes i cable que van alternant-se amb ponts i roca.

[K3] Via FERRATA cala del molí (+ INFO)

Via ferrada a la Costa Brava, especial perquè és de les poques que recorre a tocar del mar, clàssica entre les ferrades i popular. Molt original al seu recorregut.

[K3+] Via FERRATA penyaflor (+ INFO)

Via ferrada Penyaflor del Parc Natural dels Ports amb 3 trams ben diferenciats, variat i amb múltiples ponts i unes vistes privilegiades que fa valdre la pena anar-hi.

És una via ferrada que ha anat ampliant fins a 3 trams actuals per fer-ho cada cop més interessant.

[K3+K4] Via FERRATA SERRA DE LES CANALS (+ INFO)

Recorregut en forma de 8 a Oliana i amb una gran paret, té varis trams que ens aniran posant a prova i guanyant alçada. Passarem per dos ponts, un de fusta i un de cables, i arribarem a dalt del cim amb unes vistes espectaculars.

[K3-K4] Via FERRATA VENES DE ROJALONS (+ INFO)

La de les Venes de Rojalons és una via especial, amb un tram subterrani, és única del tipus a Espanya. Tot i que no és molt llarga ni supera una gran alçada té diversos passos molt originals.

[k4] Via FERRATA DE LES BAUMES CORCADES (+ INFO)

Ens trobem amb una Ferrada situada a la població de Centelles, a uns 45min de Barcelona ciutat, en ella podrem trobar diversos desplomats, llargs passos laterals i un pont nepalès de 69 metres en fan una ferrada esportiva. El pont i la variant de la Tosquera (no iniciació) ens posaran a prova.

[k4] Via FERRATA PATACONS (+ INFO)

Entre faixes, ponts i agulles, la Via ferrada dels Patacons és una de les vies ferrades més completes i més boniques de Tarragona.

[k4+] Via FERRATA canal de las damas (+ INFO)

Ferrada a la muntanya màgica de Montserrat, de nivell mig que recorre l'interior d'una canal de ríu en ascens pels diversos pasos en un entorn preciòs.