VF Baumes corcades

REsum

Es tracta d'una de les vies més interessants per la iniciació. Diversos desplomats, llargs passos laterals i un pont nepalès de 69 metres en fan una ferrada esportiva. El pont ens posarà a prova. 


Dificultat: K4

Ponts: 1

Ràpels: 0

Escapatories: 4

Aprox.: 10 min

Recorregut: 3 h

Retorn: 40 min

Accès 

Per arribar a la Via Ferrada de les Baumes Corcades, ho farem des de la població de Centelles, accedirem cap a Mas Banyeres i després seguim direcció Puigsagordi, fins a trobar el cartell de la ferrada, on deixarem el vehicle.

Aproximació (10 a 15 min)

Un cop hem deixat el vehicle a l'aparcament, seguirem pista amunt i passarem pel cartell de presentació, el deixarem enrere i seguirem fins trobar un bloc rocós foradat, on agafarem un camí en direcció a les parets i trobarem indicadors vermells, seguint aquest camí en pocs minuts ens trobarem a l’inici de la ferrada.

Recorregut (3 h)

Ens trobarem a l'inici de la via ferrada, és tracta d'una via ferrada de 5 trams ben diferenciats. Anirem seguint totes les marques de cercles de color vermell.

1er tram (K2) ens trobarem amb la primera cinglera d'uns 70m, on trobarem un petit desplom, i flanquejos arribant al primer replà on haurem de caminar per arribar al següent.

2on tram (K3) començarem a fent un flanqueig, i tindrem dues opcions, seguir per baix flanquejant o arribar al pont nepalès de 69m i tornar a enllaçar amb el flanqueig, que s'allargarà fins a un altre desdoblament, que podem anar amunt o cap a la tosquera i l'esperó.

3er tram Esperó opcional (K5) descendim des de la bifurcació anterior i anem cap a l'esquerra, aquí arribem a un punt on ens trobem amb la verticalitat i algun pas desplomat, que li dona dificultat.

3er tram Tosquera (K1) es tracta d'un tram d'impàs per arribar al tram 4, amb una escala i alguna grapa de progressió. 

Les dues variants arriben pràcticament al mateix lloc, i només hem de seguir caminant per arribar al tram 4.

4t tram (K4) És un tram que comença amb un petit desplom i després ens pujarem a sobre d'una escala literalment, un cop passada aquesta escala tornem a passar dos desploms amb molta grapa.

5è tram (K3) just abans d'aconrar-nos a la línia de vida, trobarem una bústia amb un llibre per poder deixar ressenyes, i ja en uns 3m aprox. ens trobarem a dalt del cim de Puigsagordi

Retorn (40 min)

Ara des del cim, baixem seguint marques de color groc, un cop arribem a la carretera hem de seguir per aquesta mateixa fins arribar al pàrquing.