VF cala del molí

REsum

La via ferrada de la Costa Brava, una de les poques al món que transcorre a la vora del mar, és una clàssica molt original i popular que convé gaudir fora d'hores punta.


Dificultat: K3

Ponts: 6

Ràpels: 0

Escapatories: 3

Aprox.: 10 min

Recorregut: 3 h

Retorn: 10 min

Accès 

Per arribar a la Via Ferrada Cala del Molí, ho farem directament des de la població de Sant Feliu de Guíxols, concretament surtim del Mirador de les Triadores, però anem alerta amb les senyalitzacions per aparcar, va bé aparcar al port i pujar caminant si no hi ha lloc.

Aproximació (10 min)

Des del Mirador de les Triadores baixarem les escales dirección al mar, i en breus a la dreta trobarem el panell informatiu d'inici.

Recorregut (3 h)

1er tram, a pocs metres del panel d'informació, trobarem a mà dreta un cable que en descens ens porta fins a les roques a pràcticament nivell d'aigua.

Accedim a les roques i anem seguint el cablejat, passem un petit tram desplomat, i tot seguit dos ponts, un de fusta i un altre tibetà.

Tot seguit en breus passarem pel pas de la prenyada, i després un altre pont nepalí, i ja pràcticament passarem per l'inici, des d'on saltarem a l'altre agulla, la voregem i arribem a passa horitzontal amb cablejat als peus, d’aquí girem i ens trobarem un primer escape verticalment. Seguim vorejant, fins arribar al segon escape. 

2n tram, aquí comença el segon tram i més intens de K3+, primer flaquejarem, per després descendre una mica, i seguir flanquejant fins trobar-nos a sota de la diagonal semi desplomada, fins arribar de nou a un flanqueig que ens deixa respirar i veiem uns triangles metàl·lics.

3r tram, aquí podríem accedir al tram de l'escalfer V+/6a amb un ràpel, però la via normal segueix vorejant fins a trobar un altre pont tibetà que ens creua a una última agulla, que voregem totalment, i al final en un petit ascens ens anem enfilant a la part més alta, on ja veurem el final de la via i cablejat de sortida.

Retorn (10 min)

En finalitzar, ascendim uns metres i ens trobarem de nou al panell informatiu, desfem el camí fins el Mirador de les Triadores i el vehícle.