VF CANAL DE LAS DAMAS

REsum

Una gran clàssica de Montserrat, realitzada a la canal de la Artiga Baixa, amb varis passos mítics que pels amants de les farrades els hi farà gaudir.


Dificultat: K4+
Ponts: 0
Ràpels: No
Escapatories: 1
Aprox.: 30 min
Recorregut: 2-3 h
Retorn: 45 min

Accès 

Per arribar a la Via Ferrada de la Canal de les Dames, ho farem directament des de la població de Collbató, i d'allà anirem en direcció al restaurant de la Vinya Nova, on aparcarem.

Aproximació (30 min)

Des de l'aparcament sortirem direcció est, un cop arribem a la segona tanca (amb una mica de mur) i al davant uns pilons de fusta que impedeixen el pas de vehícles, creuarem entre els pilons i seguirem ascendint pel llit del barranc, hem de pujar alguns ressalts equipats i arribarem a l'inici.

Recorregut (2 - 3 h)

1er tram K4, iniciem amb un tram molt vertical d'uns 15m on la primera grapa la trobem alta, fem servir la roca per arribar-hi i lligar-nos al cable de vida, les grapes es troben una mica separades i al final hem de fer un flanqueig a esquerres.

2n tram K4-, tot seguit el primer tram encarem aquesta canal, molt llisa. Per això la trobarem equipada amb unes cadenes i bolos de pedra enganxats amb ciment, hi ha algun pas llarg.

3r tram K4, aquest tram consta de dues parts ben diferenciades, la primera part vertical de 15m amb 5 trams de cadenes amb goma d'amortiguació, i la segona part un desplom cap a la dreta que puja vertical i es desvia diagonalment cap a la dreta.

4t tram K4+, entrem en un tram amb cadenes que són curtes i ens fan tirar fort, que també podriem evitar per l'esquerra, a la segona part ens trobarem a dins d'una poza, per la qual sortim per la canal, aqui la progressió es tirant de cable i fent varis canvis.

Retorn (45 min)

En acabar ascendirem una mica més fins trobar el camí, i agafarem a la dreta per un camí amb marques blaves que ens descens ens portarà fins a la pista incial.