VF PATACONS

REsum

La via ferrada a la Mussara amb 4 trams, molt variada, divertida amb varis ponts, agulles, faixes, rescales i sobretot en un entorn especial.


Dificultat: K4
Ponts: 4
Ràpels: 10 i 20m
Escapatories: 3
Aprox.: 20 min
Recorregut: 3 h
Retorn: 30 min

Accès 

Per arribar a la Via Ferrada de Patacons, ho farem directament des de la població de Vilaplana, agafant la T-704 direcció Prades, al PK 15,7 veurem un aparcament a ambdues parts de la carretera.

Aproximació (20 min)

Des de l'aparcament més proper a la paret, ens endissem al bosc seguint marques blaves-grogues, i anirem primer en descens pel rierol, fins un sender més ample, el seguim i en breus ens trobarem amb la placa que ens indica l'inici de la ferrada.

Recorregut (3 h)

A tenir en compte si es volen fer tots els ràpels cal corda de 40m, si només l'últim 20m.

1er tram K3, pugem un primer tram vertical de grapes en terreny fàcil, que ens deixa a una faixa, on sense cable de vida haurem d'anar allupits cap a l'esquerra.

2n tram K3, Comencem en un tram vertical, per després fer un flanqueig cap a esquerres, seguim pujant i en breu sortim per unes cadenes que ens deixen a un caminet.

3r tram K4, entrarem al tram més llarg i amb més varietats, trobarem desploms, ponts i verticalitat. Primer flanquejarem i arribarem a un pont de 22m nepalí. Seguim flanquejant i arribarem després d'una vertical i canviar de vertent al següent pont de 28m.

Només sortir d'aquest pont descendirem i arribem al tercer pont de 22 que ens porta al peu de l'agulla i amb un escape a la dreta.

4t tram K4, si volem pujar a l'agulla es opcional, després podem baixar amb un ràpel de 20m o desfent el camí, després de baixar tornem a fer un pont, que ens portarà a un collet i d'aquí a veurem l'escapament per la canal equipada (si no portem corda seria el lloc per sortir). Per acabar arribarem a una esquerda on tenim una reunió volada de cadena, per sortir de la ferrada amb un ràpel de 10m.

Retorn (30 min)

En acabar el ràpel anem cap a la dreta mirant a la paret, i passem per la Cova dels Patacons, i seguim baixant sense desequipar-nos per la canal, on trobarem passos equipats i anomenada Grau de Latrencanous K1, al finalitzar seguim baixant fins trobar un camí pintat de groc-blau que ens portarà a l'esquerra a l'inici de la ferrada i d'allà a desfer el camí fins el vehicle.