VF PENYAFLOR

REsum

La via ferrada als Parc Natural dels Ports amb 3 trams diferenciats, molt variada, divertida amb varis ponts, escales i sobretot en un entorn especial. Que ens apropa al cim del Penyaflor.


Dificultat: K3+

Ponts: 5

Ràpels: 0

Escapatories: 2

Aprox.: 20 min

Recorregut: 3 h

Retorn: 30 min

Accès 

Per arribar a la Via Ferrada de Penyaflor, ho farem directament des de la població de Tortosa, des d'aqui anem cap a els Reguers per la TV-3422, després cap a Alfara de Carles a uns 5km ens trobarem a mà esquerra amb el parking de la ferrada.

Aproximació (20 min)

Des de l'aparcament plujarem la pista asfaltada, fins trobar un corriol indicat amb un cartell de via ferrada, pujarem seguint les marques vermelles, seguim les indicacions en el següent creuament de camins i en breus ens trobem els cables d'inici on ens equipem.

Recorregut (3 h)

1er tram K2, pugem un primer tram de grapes en terreny fàcil, i després ascendim per una petita xemeneia fins sortir a l'aresta.

Seguim l'aresta i entrem al primer pont de taulons de fusta, passat aquest tenim un tram vertical en desplom que ens durà al segòn pont  tibetà de 18m que ens tornarà cap a l'aresta, si volem escapar seguim amb el cable per l'aresta i un cop s'acaba seguim caminant per l'aresta fins el coll.

2n tram K3, aquí comença el segon tram amb un pont tibetà de 15m, després uns flanqueigs que ens portaràn al pas dels Escarrissons (escala de fusta) , tornem a fer un flanqueig i pugem per un diedre fins sortir a la repisa. 

3r tram K3+, uns metres més endavant ja veiem el tercer tram, amb una escala volada electron, que ens fa pujar fins el sostret. Sortim amb un pas llarg i un petit desplom per seguir flanquejant amb molt bona presa de mans.

Pasem un llarg pont de taulons, i seguim flanqueijant fins a l'últim pas que ens dona accés al final i cim.

Si volem pujar al cim del Penyaflor hem de seguir 30 min passant el collet de descens.

Retorn (30 min)

Des del cim anem a buscar el collet, i d'aqui en forta pendent amb algunes cordes, i cadenes fixes uns 4 trams i anirem perdent alçada seguint les marques vermelles, fins arribar al creuament de l'inici i d'aqui al vehicle.