VF roca de la creu i castell de segura

vistes de la via ferrada

REsum

Es tracta d'un conjunt de dos itineraris junts, pensat's per ser recorreguts de manera continuada, ambdòs equipats per l'iniciació i amb molt bones vistes a la vall de ribes.


Dificultat: K2

Ponts: 2

Ràpels: 0

Escapatories: Varies

Aprox.: 10 min

Recorregut: 2,5h

Retorn: 40 min

Accès 

Per arribar a la Via Ferrada Roca de la Creu i Camí de Castell de Segura, ho farem directament des de la població de Ribes de Freser, recomanem aparcar a l'aparcament de l'oficina de turisme.

Aproximació (10 min)

Prenem com a referència la plaça de l'ajuntament i  l'esglèsia, o pugem pel carrer del costat de l'esglèsia o per l'escales que van entra l'ajuntament i l'esglèsia, d'aqui anirem fins al final del carrer Bonavista (42.30633, 2.167521), on trobarem unes escales que s'enfilen entre dues vivendes, al final de les escales trobarem el cartell informatiu de la ferrada, ascendint uns metres més arribarem a l'inici de la ferrada.

Recorregut (1,5h + 1h)

1er tram, comencem la via amb una paret d'uns 25m, amb diferents parts i on trobarem algun petit desplom, però està força equipada.

Podrem anar descansant a cada replà i arribar al punt més alt on trobarem la creu, des d'on les vistes són espectaculars.

2n tram, farem un petit descens i arribarem a un pont fet amb uns llistons de fusta als peus, curtet que atravessem i ens tornem a enfilar a l'aresta.

Tot just després, farem una diagonal en petit descens que ens deixarà en un tram horitzontal amb unes repisses de fusta, passades aquestes repisses farem un altre pujada que ens deixarà a un collet.

3r tram, tornem a fer un petit descens en horitzontal i un canvi de paret, i de nou pugem per arribar a la part superior de l'aresta, seguim per ella fins que ens trobem amb l'entrada d'un pont de cable, on acabarà la ferrada. 

A partir d'aqui comencem el Camí del Castell de Segura:

1er tram, comencem el camí equipat amb un petit ascens, on trobarem preses de rocodrom i desrpés esdevé un tros bastant planer a sobre de l'aresta, ens trobem amb un pont d'uns 15m i seguim tot endavant fins a tocar amb el camí de terra.

2n tram, desrpés de caminar tornem a trobar el cable que ens farà fer un petit flanqueig i després un petit ascens.

3r tram, ens tornem a colocar a sobre de l'aresta i així amb un tram sense alçada, arribarem al final amb un petit descens i on el cable s'acaba.

Retorn (40 min)

En finalitzar, continuem les marques blaves, i fem un petit ascens fins al collet, i des d'allà anem en baixada constant fins a tornar al poble.