VF serra de les canals

REsum

Una bona via a la zona d'Olinana, amb forma de 8, dividit en 4 trams amb un parell de desploms i flanqueig aeri, molt ben equipada apte per iniciació. Es poden veure sobrevolar voltors lleonats. Arribarem al cim del Roc de les Tres Creus (854m).


Dificultat: K3-K4

Ponts: 2

Ràpels: 0

Escapatories: 1

Aprox.: 10 min

Recorregut: 2,5 h

Retorn: 5 min

Accès 

Per arribar a la Via Ferrada Serra de les Canals, ho farem directament des de la població d'Oliana, on surtirem direcció La Seu d'Urgell i agafarem el primer desviament cap a Les Anoves. A 1,5km dels desviament trobarem l'aparcament a la dreta i un cartell informatiu a l'esquerra.

Aproximació (10 min)

Anem pel corriol a l'esquerra del Panell informatiu, després de 10 minuts ja estem a peu del primer tram.

Recorregut (2,5h)

1er tram, es tracta d'un llarg tram de grapes i cadenes per una sèrie de plaques molt tombades. Està molt ben equipada ja que s'entén que és per a iniciació i per a nens. La dificultat és bàsicament K1 amb algun pas de K2.

Arribem a un coll que és una bifurcació on tenim diverses opcions.

2n tram, anem enganxats a la paret passant un pas horitzontal equipat amb cables.

Tot just després, entrem en un tram vertical que ens puja fins al primer pont de taulons, que el més complicat és accedir al pont.

En sortir del pont tornem a fer un tram vertical, i tot just després un tram en flanqueig de cadenes que ens porta al segon pont nepalí.

Sortim del pont verticalment, fins un flanqueig de nou amb un desplom i ja estarem a la part e la sortida al cim. Roc de les Tres Creus (854m)

3r tram, tram de baixada que ens porta fins al collet, o que també podem fer de pujada per accedir a la creu d'una manera més senzilla, son varis ressalts amb cable de vida i alguna grapa, fins el collet 

4rt tram, desde el collet, ara seguim a l'esquerra per la carena, creuarem un pont d'un tauló, i arribarem a un descens equipat amb cadenes i grapes.

Retorn (5 min)

En finalitzar, continuem en descens per un sender-pista, fins arribar a l'aparcament.