VF VENES DE ROJALONS

REsum

No és gaire llarga però és intensa, no et deixarà indiferent. Compta amb 2 ponts i fins i tot un tram subterrani mai vist a Espanya. I hi ha variants difícils on no defraudarà ningú. La Cinglera no és gaire alta el recorregut bàsicament puja, flanqueja i baixa.


Dificultat: K3/K4
Ponts: 2
Ràpels: No
Escapatories: 2
Aprox.: 20 min
Recorregut: 2 h
Retorn: 20 min

Accès 

Per arribar a la Via Ferrada de Venes de Rojalons, ho farem directament des de la població de Montblanc, agafant la T-7042 direcció Rojals, al PK 4 veurem un aparcament, si el cotxe és alt podem seguir per la pista que surt a l'esquerra, fins un gran bloc de pedra.

Aproximació (20 min)

Des de l'aparcament creuarem la carretera i pujarem per la pista, anirem fent fins passar un gran bloc, al primer clar, ja veure que surt un camí a la dreta amb fites que ens va aproximant a la paret que tenim davant, pasem un parell de resalts i ja ens trobarem a peu de via.

Recorregut (2 h)

*Imprescindible frontal pel 4t tram 💡

1er tram K4/K2, iniciem un tram de preses d'escalada (K4) o per la variant (K2) més senzilla. Passem un pont nepalí de 8m, i ens tornem a trobar un desdoblament K4 pel sostre o K2 per la variant de la dreta. Seguim pujant totalment vertical, fins que la via tomba a la dreta borejant.

2n tram K3/K4+, la via va borejant cap a la dreta amb alguns passos que horitzontals llargs. Arribarem a una repisa, i uns metres verticals de nou. D'aqui anem en flanqueig amb clavijas llargues, fins entrar a una petita bauma on descendirem amb cadenes. Un xic més endavant pugem a una repisa amb cadena (ESCAPAMENT), passem un arbre i seguim flanquejant fins arribar a un pont nepalí de 12m, seguim verticalment fins una variant per sortir al cim del Tossal, on podem escollir entre K3 o K4+. Aqui podem escapar de la via, i sortir per el camí de retorn.

3r tram K2, un tram de simple transició, que farem de baixada ajudats per unes cadenes i després unes grapes i que ens deixarà a l'entrada de la part oscura.

4t tram K3/K4, entrem a la cova amb un tros de caminar/destrepar, i anem fins al fons de la cova per entrar a un flanqueig amb clavija, i d'aqui a un tram vertical humit i fangòs que ens portarà fins una intersecció on escollirem si sortir per la variant fàcil (K2) vertical 20m o la variant dificil (K4), una escletxa molt estreta, que ens porta a un altre escletxa per la que hem de sortir en format ximeneia, per finalitzat amb una cadena.

Retorn (20 min)

En acabar ens fixem amb les fites i anem seguint amb molta